Foto: Reuters/Scanpix
Kopš Latvijā ir ieviesta elektroniskās uzraudzības sistēma no ieslodzījuma pirms termiņa nosacīti atbrīvotām personām, tikai trīs gadījumos bijuši pieļauti pārkāpumi un personas ar tiesas lēmumu tikušas nosūtītas atpakaļ, otrdien informēja Valsts probācijas dienesta vadītājs Mihails Papsujevičs.

Sistēma Latvijā darbojas no 2015.gada 1.jūlijā. Līdz šim elektroniskās uzraudzības sistēma tikusi piemērota 47 personām. No tām 27 personas joprojām ir aktīvajā uzraudzībā, bet pārējiem beigusies elektroniskā uzraudzība un ar tām turpina strādāt probācijas dienests. Savukārt trīs personas ir pieļāvušas pārkāpumus un ar tiesas lēmumu tikušas nosūtītas atpakaļ.

Papsujevičs paskaidroja, ka šie pārkāpumi pamatā bija saistīti ar personības kritērijiem - uzraudzības grafika pārkāpumi. Tāpat divos gadījumos personas bijušas alkohola reibumā, bet vienā - narkotiku.

Otrdien Rīgā sākas 10.Eiropas probācijas konfederācijas (CEP) konference, kas veltīta jautājumiem par notiesāto elektronisko uzraudzību Eiropā. CEP Elektroniskās uzraudzības konference ir viens no ietekmīgākajiem profesionāļu forumiem, kurā tiek izzināti jaunākie tehnoloģiskie risinājumi, tiek apspriesti dažādi problēmjautājumi un iespējamie nākotnes risinājumi.

Šā gada konferences galvenās tēmas ir elektroniskās uzraudzības loma notiesāto radikalizācijas mazināšanai, sodu izpildes modelēšana digitālajā laikmetā, elektroniskās uzraudzības politikas veidošanas nākotne, datu aizsardzība un cita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!