Drošības policija (DP) nodevusi Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālprocesa materiālus kriminālvajāšanas uzsākšanai pret vienu personu saistībā ar tūrisma braucienu organizēšanu uz Krimu, informē DP preses sekretāre Līga Pētersone.

Šis kriminālprocess tika uzsākts pēc Krimināllikuma 84. panta pirmās daļas par Eiropas Savienības Padomes Regulā noteiktā aizlieguma sniegt pakalpojumus, kuri tieši saistīti ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē, pārkāpumu.

Izvērtējot iegūtos pierādījumus, procesa virzītājs uzskata, ka ir savākti pietiekami pierādījumi, lai uzsāktu kriminālvajāšanu pret vienu fizisku personu pēc Krimināllikuma 84. panta pirmās daļas – par to normatīvo aktu tīšu pārkāpšanu, kuri regulē Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes, Eiropas Savienības un citu starptautisko organizāciju noteikto sankciju darbību Latvijā vai kuri nosaka un regulē Latvijas Republikas nacionālo sankciju darbību.

Kriminālprocess prokuratūrai nosūtīts šī gada 18. aprīlī. Procesa virzītājs ir lūdzis prokuratūru šī kriminālprocesa ietvaros turpināt procesu pret vienu juridisko personu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu.

Drošības policija atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr viņa vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

DP atgādina, ka 2014. gada 18. decembrī Eiropas Savienības Padome pieņēma Regulu par ierobežojumiem, reaģējot uz Krimas un Sevastopoles nelikumīgo aneksiju, paredzot aizliegumu sniegt pakalpojumus, kuri tieši saistīti ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē.

"Delfi" jau vēstīja, ka pērnā gada jūnijā DP sāka kriminālprocesu, kura ietvaros veica tiesas sankcionētas kratīšanas divos objektos Rīgā – Marijas ielā 7 un Dzirnavu ielā 57.

Šajās adresēs atradās ceļojumu birojs SIA "MKBC Tour". Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati, uzņēmums vienādās daļās pieder Viktoram Sazonovam un Ritai Silovai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!