Foto: LETA
Pirmdien policija aizturējusi kādu Lietuvas pilsoni, kurš, uzdodoties par policijas darbinieku, mēģinājis no gados vecas kundzes izkrāpt 3000 eiro, informēja Valsts policijā (VP).

Vīrietis aizturēts brīdi, kad ieradies pie Daugavpilī dzīvojošās sirmgalves pakaļ naudai.

Ļaundaris piezvanījis sievietei un uzdevies par policijas darbinieku, tad apgalvojis, ka sirmgalves dēls izraisījis ceļu satiksmes negadījumu un viņam draud nepatikšanas. Viltus policists sievietei stāstījis, ka, lai izvairītos no nepatikšanām ar policiju, viņas dēlam nepieciešama nauda. Sirmgalve piekritusi viltus policistam samaksāt 3 000 eiro.

Policija jau vairākkārt ziņojusi un brīdinājusi iedzīvotājus par šāda veida krāpšanām, kas ik pa laikam notiek ne tikai Latgalē, bet visas valsts teritorijā. Krāpnieku noziedzīga shēma nemainās jau daudzus gadus, tomēr laiku pa laikam kāds upuris iekrīt viņu lamatās.

Saskaņā ar VP sniegto informāciju aizturētais ir 1967.gadā dzimis Lietuvas Republikas pilsonis. 27.aprīlī, tiesā tiek lemts jautājums par apcietinājuma piemērošanu.

Policija turpina uzsākta kriminālprocesa izmeklēšanu.

Policija lūdz iedzīvotājus brīdināt savus vecākus un vecvecākus par iespējamiem krāpšanas mēģinājumiem. Gadījumā, ja saņemts līdzīga rakstura telefona zvans, VP aicina nekavējoties sazināties ar likumsargiem, zvanot uz tālruņa numuriem 65403302 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!