Foto: Shutterstock
Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki aizturējuši 1970. gadā dzimušu vīrieti, kurš 1. maijā pulksten 15.30 iekļuvis dzīvoklī Bēnes pagastā un aplaupījis 1949. gadā dzimušu sievieti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Dzīvokļa durvis nav bijušas aizslēgtas, jo sieviete gaidījusi pārnākam dēlu. Laikā, kad vīrietis iekļuvis dzīvoklī, sieviete gulējusi uz dīvāna un skatījusies televizoru. Vīrietis sievietei uz sejas uzlicis spilvenu un licis atdot naudu. Sieviete teikusi, ka viņai lielas naudas summas neesot - esot tikai sīknauda, kura nolikta sekcijā.

Vīrietis piegājis pie sekcijas un paņēmis 2,60 eiro. Pēc tam vīrietis aizgājis.

Par notikušo sieviete paziņojusi policijai. Drīz vien policisti vīrietis aizturējuši.

Aizturētais vīrietis jau agrāk tiesāts par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem, informē policijā. Patlaban sākts kriminālprocess par laupīšanu pēc Krimināllikuma 176. panta 1. daļas. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Policija norāda, ka pirmstiesas izmeklēšanā likumsargi pārbaudīs aizturētā saistību arī citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!