Foto: F64
Bauskas rajona prokuratūras prokurors aprīļa beigās tiesai nodevis krimināllietu, kurā kāda persona apsūdzēta par vairāku eiro nolaupīšanu no kāda dzīvokļa, pielietojot vardarbību.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai saīsinātā procesa kārtībā apsūdzētā persona 18. aprīlī alkohola reibumā nolūkā nolaupīt naudu pieklauvējusi pie kāda dzīvokļa durvīm Bauskā, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Kristīne Sutugina. Dzīvoklī esošais vīrietis atvēris durvis, bet apsūdzētais viņu pagrūdis. Dzīvoklī esošais vīrietis tādējādi nokritis un guvis fiziskas sāpes. Savukārt apsūdzētais bez uzaicinājuma iekļuvis cietušā dzīvoklī.

Apsūdzētais cietušajam pieprasījis naudu. Cietušais dzīvokļa iemītnieks baidījies no vardarbības turpinājuma, tāpēc no skapja plaukta paņēmis un iedeva apsūdzētajam divus eiro. Apsūdzētais no minētā plaukta nolaupījis vēl 1,50 eiro un turpinājis prasīt naudu.

Cietušais atbildējis, ka vairāk naudas viņam neesot. Apsūdzētais pagrūdis cietušo, un viņš nokritis un guvis fiziskas sāpes. Pēc tam cietušais no kabatas izņēmis 20 eiro un iedevis tos apsūdzētajam. Naudu apsūdzētais paņēmis un no cietušā kabatas izņēmis nolaupījis vēl 20 eiro. Pēc tam apsūdzētais no notikuma vietas aizgājis.

Prokuratūra norāda, ka apsūdzētā noziedzīgās darbības cietušajam radījušas fiziskas sāpes un materiālo kaitējumu 43,50 eiro apmērā. Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Lieta izskatīšanai nodota Bauskas rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!