Foto: DELFI

Pagājušajā nedēļā, 6. maijā, Valsts policijas vairāku iecirkņu amatpersonas kopīgas sadarbības un izmeklēšanas rezultātā aizturējušas trīs personu grupu par 2,5 tonnu alkohola nelikumīgu pārvadāšanu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Policisti saņēmuši operatīvo informāciju, ka personu grupa 6. maijā no Latgales uz RĪgas reģionu nelikumīgi pārvedīs alkoholiskos dzērienus. Reaģējot uz iegūto informāciju, policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 221. panta 3. daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju organizētā grupā vai lielā apmērā.

Izmeklēšanā Siguldas iecirkņa policisti kopā ar Rīgas kolēģiem kopīgi izstrādājuši aizturēšanas operāciju. Tās laikā ceļā no Daugavpils uz Rīgas reģionu policisti pārtvēruši trīs automašīnas - vienu vieglo automašīnu un divus busiņus. Transportlīdzekļos kopā pārvesti nedaudz vairāk kā 2,5 tūkstoši litrīgu degvīna "Pšeņičnaja" pudeļu bez akcīzes uzlīmēm.

Turpmākā izmeklēšanā policija noskaidros, kur un kādā veidā šo alkoholu bijis plānots realizēt.

Kopumā operācijā aizturētas trīs personas. Noziedzīgās grupas organizators bijis 1971. gadā dzimis vīrietis, kas jau piecas reizes tiesāts, tostarp par smagiem noziegumiem. Turklāt aizturēšanas brīdī pie vīrieša atrasti arī viltoti dokumenti, kā arī kratīšanas laikā vīrieša mājās atrasti 900 litri nelegālas degvielas.

Abu busiņu vadītāji bijuši 1972. gadā dzimuši vīrieši, kas arī jau iepriekš tiesāti.

Policija tiesā noziegumā iesaistītajiem pieprasījusi piemērot drošības līdzekli apcietinājumu, tomēr tiesa to atteikusi. Tādēļ vīriešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Rīgas reģiona Siguldas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Gints Ginters atklājis, ka policijas rīcībā bijusi informācija par noteiktu skaitu automašīnu, kas dosies ceļā ar nelegālo kravu. "Pirmajā aizturēšanas posmā mums izdevās notvert gan grupas organizatoru, gan vienu no šoferiem, kas busiņā pārveda lielu daļu no kopējās kravas. Tā kā mēs zinājām, ka alkohola pārvešanai bija paredzēti divi busi, tad pēc pirmās aizturēšanas gaidījām, kad mūsu ceļi krustosies arī ar otru busiņu. Un, lai gan, ieraugot mūsu ekipāžu uz ceļa, otrā busiņa vadītājs centās bēgt, arī viņu mums izdevās panākt un apturēt, tādējādi veiksmīgi īstenojot uzsākto operāciju," notikuma detaļās dalījies Ginters.

Tā kā izmeklēšanas laikā kļuva zināms, ka aizturētās personas izbraukušas no kādas Daugavpilī esošas firmas teritorijas, tad arī tur tikusi veikta kratīšana. Firmas telpās policija atradusi tādas pašas tukšas pudeles, kādas konfiscētas aizturētajiem, to vāciņi, kā arī rullis ar degvīna "Pšeņičnaja" etiķetēm.

Kratīšanā piedalījušies arī Valsts Ieņēmumu dienesta darbinieki, kuri turpina pārbaudi attiecībā uz firmas teritorijā atrasto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!