Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Naktī uz 14. maiju Rīgas pašvaldības policisti no kādas degošas mājas Ludzas ielā izglābuši trīs cilvēkus, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Sestdienas, 14. maija, naktī pie Latgales pārvaldes darbiniekiem vērsušies vairāki iedzīvotāji, kuri ievērojuši, ka Latgales priekšpilsētā izcēlies ugunsgrēks. Apsekojot adresi, konstatēts, ka namu iekšpagalmā aizdegušies koka šķūnīši, bet netālu degusi vēl kāda ēka.

Notikuma vietā ieradušies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki, kuri lokalizējuši abus ugunsgrēkus. Pirmajā ugunsgrēka vietā izdeguši aptuveni 150 kvadrātmetri, otrajā astoņi kvadrātmetri. Pašvaldības policijas darbinieki noslēguši satiksmi, lai netiktu traucēts ugunsdzēsēju darbs.

Tomēr pēc neilga laika Latgales pārvaldes darbinieki apsekojuši tuvējo teritoriju un manījuši, ka netālu esošajai ēkai ar atklātu liesmu deg jumts. Informācija nodota ugunsdzēsējiem, bet no apkārtējiem iedzīvotājiem noskaidrots, ka ēkā atrodas vairāki iedzīvotāji.

Kārtības sargi pārlēkuši pāri žogam un ieskrējuši degošajā ēkā, kur uzlauzuši viena dzīvokļa durvis. Dzīvoklī vienā no istabām bija aizdegusies siena, bet blakus bija iemigusi kundze.

Pašvaldības policists izvedis sievieti no degošās ēkas. Sieviete kārtības sargam pastāstījusi, ka pirmajā stāvā dzīvo arī viņas māte ar dēlu. Otrs pašvaldības policists darbinieks ieskrējis degošajā ēkā, kur sastapis tikko pamodušos vīrieti, kuru izvedis no ēkas.

Apsekojot pārējās istabas, vienā no istabām atrasta iemigusi pensionāre. Blakus sievietei bīstamā attālumā konstatēts gāzes balons. Pašvaldības policisti no degošās ēkas izveduši pensionāri un iznesuši gāzes balonu. Pēc tam ugunsdzēsēji sākuši ēkas dzēšanas darbus, bet visas personas nodotas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Tāpat izsaukti Valsts policijas darbinieki tālāko lietas apstākļu noskaidrošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!