Foto: Valsts policija
Aizdomās par Purvciema tirgus pārdevējas aplaupīšanu likumsargi aizturējuši divus vīriešus un meklē vēl citus iespējamos cietušos, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

15. maijā pie kādas pārdevējas Purvciema tirgū pienākuši divi nepazīstami vīrieši un pieprasījuši viņai nopirkt viņu personīgās mantas tālākai realizēšanai. Sieviete šo prasību pildīt atteikusies, un vīrieši viņu pagrūduši, paķēruši naudu un aizbēguši.

Policisti sākuši meklēt abus likumpārkāpējus līdz 18. maijā likumsargiem vīriešus izdevies aizturēt. Policija norāda, ka aizturētie ir 1981. gadā un 1985. gadā dzimuši.

Likumsargi noskaidrojuši, ka viens no viņiem ir meklēšanā arī par mobilā telefona piesavināšanos, kas notikusi 17. maijā Purvciemā. Tāpat abi aizturētie jau iepriekš vārākas reizes sodīti par mantiska rakstura noziegumiem.

Par 15. maijā izdarīto noziegumu sākts kriminālprocess par laupīšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Aizturētajam, kurš piesavinājies mobilo telefonu, būs jāatbild arī par šo noziegumu, papildina policija.

Valsts policija lūdz aplūkot abus attēlā redzamos vīriešus un atsaukties cilvēkus, kuri ir cietuši no viņu nelikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņa numuru 110, 67090900 vai 67090922.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!