Foto: DELFI
Otrdien, 21. jūnijā, kārtības sargi aizturējuši nihilistisku autovadītāju, kurš uzreiz pēc viesošanās policijā, neskatoties uz liegumu vadīt transportlīdzekli, sēdies pie automašīnas stūres.

Kurzemes pārvaldē uz administratīvās lietas izskatīšanu ieradusies persona, kuras īpašumā esoša automašīna bijusi novietota apstādījumos, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijā. Pārbaudot personas datus, kārtības sargi noskaidrojuši, ka persona 2015. gadā vadījusi automašīnu alkohola reibumā un izraisījusi avāriju. Par to vīrietim uz 24 mēnešiem atņemtas auto vadīšanas tiesības.

Lietas izskatīšanā persona noliegusi, ka savu transportlīdzekli būtu novietojusi apstādījumos, taču nevarēja arī paskaidrot, kas braucis ar viņam piederošo automašīnu. Vēlāk persona gan apgalvojusi, ka apstādījumos automašīnu esot novietojis viņa brālēns un pats ar savu spēkratu viņš vairs ceļu satiksmē nepiedaloties.

Pēc lietas izskatīšanas policijas darbinieki pievērsuši uzmanību vīrieša gaitām. Automašīnas īpašnieks izgājis no pašvaldības policijas administratīvās ēkas un dažus metrus tālāk iesēdies savā automašīnā. Turpat, pie policijas pārvaldes, vīrietis iedarbinājis dzinēju un sācis braukt, parādot patiesi nihilistisku attieksmi pret likumu, stāsta policijā.

Pie pirmā krustojuma viņu sagaidījusi policijas auto patruļa un apturējusi viņu. Izsaukta Valsts policija, kura pārņēmusi darbu notikuma vietā.

Patlaban vīrietim draud kriminālatbildība un līdz pat vienam gadam cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!