Foto: stock.xchng

Dobeles novada Auru pagastā pagājušajā nedēļā kāds vīrietis strīda laikā nodūris paziņu un slepkavību mēģinājis nomaskēt par ceļu satiksmes negadījumu informē Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde.

Likumsargi 12. jūlijā, pēc pulksten 22 saņēmuši informāciju, ka Auru pagastā, aptuveni kilometru no kādas lauku mājas, atrasts vīrieša līķis ar redzamiem miesas bojājumiem. Aizdomās par 1950. gadā dzimuša vīrieša noslepkavošanu, tajā pašā vakarā tika aizturēts 1961. gadā dzimis vīrietis. Viņam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu, kriminālprocesā noskaidrots, ka vienā no lauku mājām abi vīrieši kopīgi lietojuši alkoholu. Pēc tam 1950. gadā dzimušais vīrietis nolēmis doties mājās.

Krietnu gabalu no mājas viņu panācis otrs vīrietis un notikusi vārdu pārmaiņa, izcēlies strīds. 1961. gadā dzimušais vīrietis ar līdzpaņemto nazi vairākas reizes sadūris cietušo, kā arī iesitis ar koka dēli. Uzbrucējs aizvilcis cietušo līdz krūmiem, kur viņu atstājis, lai nomaskētu slepkavību par ceļu satiksmes negadījumu.

Aizturētais nav agrāk tiesāts. Viņam nozīmēta tiesu psihiatriskā ekspertīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!