Foto: Valsts policija
Naktī uz otrdienu, 2. augustu, Rīgas reģiona pārvaldes Latgales iecirknī saņemta informācija par to, ka kādā dzīvoklī notikusi zādzība, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Zaglis ielauzies pa pirmā stāva logu, kurš atstāts vēdināšanas režīmā, un paspējis nozagt maku.

Likumsargiem ierodoties notikuma vietā, dzīvokļa iemītniece izstāstījusi, ka ieraudzījusi dzīvoklī zagli, tādējādi viņu iztraucējot. Zaglis paspējis nozagt tikai maku un uzreiz izlēcis pa logu. Patruļpolicija sākusi apsekot apkārtni. Pēc aculiecinieces nosauktajām pazīmēm policisti atraduši iespējamo noziedznieku.

Policisti, pārmeklējot apkārtni, atraduši arī no dzīvokļa nozagto maku.

Personības pārbaudē policisti noskaidrojuši, ka zaglis ir 1982. gadā dzimis vīrietis, kas jau iepriekš sodīts par līdzīgiem noziegumiem, kā arī par narkotisku vielu realizāciju. Vēl tikai pirms pusotra mēneša aizturētais izlaists no ieslodzījuma vietas.

Vīrietis aizturēts, bet saistībā ar notikušo policija sākusi kriminālprocesu par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!