Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Naktī uz otrdienu Rīgas pašvaldības policija, patrulējot Ziepniekkalnā, pamanījusi "Mazda" markas automašīnu bez valsts reģistrācijas numura zīmēm, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Kārtības sargi transportlīdzekli apturējuši, pēc kā autovadītājs paskaidrojis, ka ir no Rumānijas un uzrādījis Rumānijā izdotu vadītāja apliecību un automašīnas reģistrācijas apliecību. Jautājot, kāpēc transportlīdzeklim nav uzlikti valsts reģistrācijas numuri, vīrietis paskaidrojis, ka auto tikko esot nopircis.

Pārrunās pašvaldības policiji konstatējuši, ka no vīrieša jūtama alkohola smaka. Pārbaudot vīrieša personas datus, noskaidrots, ka viņš izsludināts starptautiskā meklēšanā. Savukārt transportlīdzekļa datu pārbaudē kārtības sargi secinājuši, ka automašīnai nav izieta tehniskā apskate un OCTA.

Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki. Brīdī, kad ieradušies likumsargi, vīrietis kļuvis agresīvs, vicinājies ar rokām un centies pamest notikuma vietu. Ņemot vērā vīrieša uzvedību, policijas darbiniekiem nācies personu aizturēt, pielietojot fizisku spēku un rokudzelžus.

Veikta alkohola koncentrācijas pārbaude, kurā noskaidrots, ka autovadītājs ir 3,15% promiļu reibumā. Par notikušo sāktas vairākas lietvedības, un vīrietim nāksies atbildēt par savu rīcību likuma priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!