Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Naktī uz piektdienu Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēmuši informāciju par kādu vīrieti Sarkandaugavā, kurš mitinājies kāda daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi sastapuši iesnaudušos vīrieti. Pašvaldības policisti viņu pamodinājuši. Vīrietis grīļojies un pēc policistu aicinājuma nosaukt savus personas datus, atbildējis, ka nespēj atcerēties, kurā datumā, mēnesī un gadā ir dzimis.

Pēc vairākkārtīgiem policistu aicinājumiem atcerēties savus dzimšanas datus, vīrietis nosaucis savus iespējamos datus. Tomēr tos pārbaudot, konstatēts, ka persona ar tādiem datiem neeksistē. Kārtības sargi aicinājuši vīrieti doties uz izeju.

Ejot ārā no daudzdzīvokļu nama, vīrietis turpinājis grīļoties un nesakarīgi runāt, taču, izejot no ēkas, viņš pēkšņi iztaisnojies un sācis bēgt.

Policisti vīrieti panākuši un nogāzuši zemē, taču viņš centies ar kājās un rokām atgrūst kārtības sargus. Vīrietis brīdināts par elektrošoka pistoles pielietošanu, ja viņš turpinās agresīvi uzvesties. Uz brīdinājumu vīrietis neesot reaģējis, tādēļ policisti pret viņu pielietojuši elektrošoka pistoli.

Vēlāk pārkāpējs paskaidrojis, ka nemaz nav bijis tik lielā alkohola reibumā un centies aizbēgt, jo zinājis, ka ir izsludināts meklēšanā gan Rīgas, gan Dobeles tiesībsargājošajās iestādēs.

31 gadu vecais vīrietis aizturēts un nogādāts Valsts policijā turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!