Foto: LETA

Aizvadītajās brīvdienās ugunsgrēkos cietuši pieci cilvēki, bet viens gājis bojā. Kopumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 118 izsaukumus.

Sestdien VUGD saņēma izsaukumu uz 2.Pasažieru ielu Daugavpilī, kur neapdzīvotā dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāvu neapsaimniekotā ēkā deg sadzīves mantas. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 45 gadus vecs vīrietis.

Pulksten 13:30 tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes ielu Preiļos, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu koka dzīvojamā māja. Ugunsdzēsēji no piedūmotajām telpām izglāba apmēram 65 gadus vecu sievieti, kura bija saindējusies ar degšanas produktiem un tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Sestdien glābēji steidzās uz Strenču novada Plāņu pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams piedūmojums. Ierodoties konstatēts, ka deg ēkas pirmā stāva telpas, gaitenis un jumts. Ugunsgrēkā cieta apmēram 14 gadus vecs jaunietis, kurš bija guvis apdegumus un tika hospitalizēts. Tikmēr Burtnieku ielā Limbažos dega dārza māja. Ugunsgrēkā cieta apmēram 60 gadus veca sieviete, kura bija guvusi apdegumus un tika hospitalizēta.

Naktī uz pirmdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Stacijas ielu Viļānos, kur dega dzīvojamā māja. Ugunsgrēkā cieta apmēram 70 gadus veca sieviete, kura tika nodota NMPD.

Aizvadītajās brīvdienās glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, skaidas, elektrības vadi, pagarinātājs un instalācija, lapas, vainagi, sadzīves mantas, zaru kaudzes, kūtsmēsli ar sienu, siena ruļļi, sodrēji četru ēku dūmvados, četras vieglās automašīnas, kombains, dzīvojamais vagons, šķūnis un malka, saimniecības ēka, divas pirtis, divas dārza mājas, neapsaimniekota ēka, trīs dzīvojamās mājas un trijos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies sestdien Daugavgrīvas ielā Rīgā, kur 580 kvadrātmetru platībā dega šķūņi.

Svētdien ugunsdzēsēji glābēji netālu no Mīlgrāvju ielas Rīgā izcēla apmēram 50 gadus vecu grāvi noslīkušu vīrieti, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!