Foto: stock.xchng
Septembra beigās Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu par divu vīriešu slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, apsūdzētajam apzinoties, ka personas ir bezpalīdzības stāvoklī, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai 6. janvārī kāds vīrietis aiz dusmām alkohola reibumā nolēmis izrēķināties ar kādas mājas pirmā stāva dzīvokļa iemītniekiem, ar kuriem iepriekš vairākkārt konfliktējis.

Apsūdzētais slepus iekļuvis personu neaizslēgtajā dzīvoklī. Tajā esošās piecas personas bija lietojušas automašīnas logu mazgāšanas līdzekli un reibuma stāvoklī aizmigušas. Vīrietis nolēmis divus vīriešus noslepkavot. Lai noslēptu noziedzīgo nodarījumu, viņš nolēmis inscenēt to, ka abi vīrieši savstarpējā cīņā noslepkavojuši viens otru.

Dzīvoklī apsūdzētais atrada divus nažus. Īstenojot savus plānus, apsūdzētais pienācis pie viena no aizmigušajiem vīriešiem un ar vienu no atrastajiem nažiem izdarījis ne mazāk par septiņiem dūrieniem vīrieša krūšu kurvī un kaklā, tajā skaitā divi dūrieni bijuši sirds apvidū. Tad apsūdzētais devies pie otra aizmigušā vīrieša, kuram ar otru atrasto nazi iedūris ne mazāk kā septiņas reizes krūšu kurvja, vēdera un ekstremitāšu rajonā.

Cietušie vīrieši no nodarītajiem miesas bojājumiem miruši.

Pēc dubultslepkavības apsūdzētais centies nemanāmi atstāt dzīvokli, uzskatot, ka pārējās dzīvoklī esošās trīs personas iereibušas un aizmigušas. Dodoties prom no dzīvokļa, apsūdzētais vīrietis ieraudzījis, ka dzīvoklī esošā sieviete redzējusi viņa izdarīto noziegumu pret vīriešiem.

Apjaušot, ka sieviete par redzēto kādam varētu ziņot, apsūdzētais izteicis viņai draudus, ka noslepkavos viņu tāpat kā vīriešus, ja viņa kādam par redzēto pateiks. Lai piešķirtu draudiem ticamību, viņš sievietei iegriezis ar līdzpaņemto nazi kaklā. Prokuratūra skaidro, ka tā kā apsūdzētais izteicis draudus un pielietojis vardarbību, cietusī sieviete apzinājusies un baidījusies, ka vīrietis varētu īstenot draudus.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 118. panta 2. punkta, Krimināllikuma 132. panta un Krimināllikuma 130. panta 2. daļas.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!