Pagājušajā svētdienā, 30. oktobrī, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki ar dažu stundu intervālu vienu jaunieti notvēruši divreiz – pirmajā reizē par kādas automašīnas bojāšanu, bet otrajā reizē – par šīs pašas automašīnas vadīšanu alkohola reibumā bez tiesībām, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Abus pārkāpumus kārtības sargi fiksējuši ar RPP videonovērošanas kamerām.

Svētdien ap pulksten 8 RPP videonovērošanas centra darbinieki 11. novembra krastmalā pamanīja jauniešu kompāniju, kura stāvējusi netālu no kādas "Mitsubishi" markas automašīnas. Videonovērošanas kamerās bijis redzams, ka viens no jauniešiem uzlec uz automašīnas motora pārsega un ar kāju iesper pa tās vējstiklu.

Dažus mirkļus vēlāk notikuma vietā ieradušies kārtības sargi un sākuši skaidrot notikušā apstākļus. Automašīnas bojātājs stāstījis, ka auto pieder viņa draugam, piemetinot, ka draugs pret viņa rīcību nekādas pretenzijas necels. Tajā pašā laikā notikuma vietā uzradies arī automašīnas īpašnieks. Viņš stāstījis, ka patiešām pazīst automašīnas bojātāju, bet ar situāciju nebija apmierināts un vēlējās rakstīt iesniegumu, tādēļ uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki.

Sarunu laikā bijis redzams, ka jaunieši ir pamatīgā reibumā.

Notikuma vietā ieradusies arī Valsts policija, kuras darbinieki incidentā iesaistītās personas nogādājuši policijas iecirknī. Skaidrojot notikušā apstākļus Valsts policijā, automašīnas īpašnieks nolēmis pieteikumu nerakstīt, sakot, ka ar draugu vienošoties par zaudējumu atlīdzību. Taču šajā brīdī jauniešu izklaides nebeidzās.

Neilgi pēc pulksten 10 RPP videonovērošanas centra darbinieki pamanījuši, ka tā pati kompānija atkal atnākusi atpakaļ pie bojātā spēkrata. Sākumā jaunieši vien turpinājuši sēdēt automašīnā, bet pēc divām stundām automašīna izkustējusies.

Pie automašīnas stūres sēdējis tas pats jaunietis, kurš automašīnu rīta pusē bija sabojājis.

Ņemot vērā, ka bija zināms, ka jaunieši ir alkohola reibumā, uz notikuma vietu tika nosūtīta tuvākā ekipāža, kas tajā brīdī atradās Vecrīgā. Pēc pāris minūtēm automašīnu pašvaldības policijas ekipāža panākusi. Brīdī, kad policisti pietuvojušies "Mitsubishi" markas automašīnai, tās vadītājs bija pārsēdies pasažiera krēslā, cerot izbēgt no atbildības. Jauno vīrieti no soda tas neglāba, jo novērošanas kamerās bija redzams, kurš bija pie stūres.

Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri konstatējuši, ka 23 gadus vecā jaunieša izelpā ir 1,89 promiles alkohola. Tāpat noskaidrots, ka viņam nebija autovadītāja tiesību. Līdz ar to par automašīnas vadīšanu reibumā bez tiesībām Valsts policijā sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!