Foto: DELFI

Naktī uz piektdienu Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Dreiliņos, kur izsaucējas dēls, iespējams, narkotisko vielu reibumā rada veselības un dzīvības draudus sev un mātei, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Ierodoties norādītajā dzīvesvietā, kārtības sargi konstatējuši, ka dzīvoklim atslēgta elektrības padeve un uz galda atrodas demontēta griestu lampa.

Mājvietā sastapta jaunieša māte, kura pastāstījusi, ka dēls lieto narkotikas un narkotisko vielu reibumā uzvedas neadekvāti. Sieviete paskaidrojusi, ka vienai ar dēlu ir bail atrasties dzīvoklī.

Notikuma vietā sastapts arī pats vaininieks, kuram jautāts kāpēc atslēgta elektrība. Jaunais vīrietis atbildējis, ka viņam traucējusi gaisma, tādēļ demontējis griestu lampu, savukārt elektrību jaunietis atslēdzis, jo viņam it kā esot traucējis tās radītais elektromagnētiskais lauks. Jaunietis pēc brīža apgalvojis, ka nepazīst savu māti un tikai sev zināmu iemeslu dēļ centies attaisīt logu.

Likumsargi izsaukuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, kuri, apskatot jaunieti, konstatējuši, ka hospitalizācija viņam nav nepieciešama. 17 gadus vecais jaunietis pēc mātes lūguma nogādāts Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā ekspertīzes veikšanai.

Ja ekspertīzes slēdzienā aizdomas par narkotisku vielu reibumu apstiprināsies, tad lietas materiāli tiks nosūtīti Valsts policijai izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!