Foto: LETA

Trešdienas, 28. decembra, pēcpusdienā, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Kurzemes pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Imantā, kur vairāki bērni bija iekļuvuši slēgtajā Radio rūpnīcas teritorijā un uzkāpuši uz jumta.

Neskatoties uz to, ka teritorija ir norobežota un žogam ir pielikti informatīvi un brīdinoši uzraksti, policisti ēkas 10. stāva balkonā pamanīja trīs bērnus. Pēc brīža viņi nokāpa lejā, kur ieraudzīja policijas operatīvo transportlīdzekli un sāka bēgt. Pārkāpēji palīda zem žoga un izkļuva no rūpnīcas teritorijas. Likumsargi viņus pārtvēra un apturēja.

Veikta personas datu pārbaude, kuras laikā noskaidrots, ka divi bērni ir 15 gadus veci, bet viens – 13 gadus vecs. Policisti nepilngadīgajiem pārkāpējiem izskaidroja, ka ir aizliegts atrasties saimnieciskajai darbībai neizmantojamās ēkās vai telpās, kā arī būvēs, kuras ir pilnīgi vai daļēji sabrukušas, ja apsaimniekotājs ir nodrošinājis logu un ieejas durvju noslēgšanu pret nepiederošu personu iekļūšanu tajās un izvietojis brīdinājuma zīmes.

Pēc brīža notikuma vietā ieradās RPP bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki, kuriem 15 gadus vecais zēns pastāstīja, ka mamma viņam atļāvusi pastaigāties. Viņš saticies ar divām draudzenēm, viena no viņām pierunājusi doties uz rūpnīcu. Zēns paskaidroja, ka durvis neesot bijušas aizslēgtas un viegli nokļuvuši uz ēkas jumta. Tur pāris minūtes pasēdējuši un sapratuši, ka drīz izlādēsies telefoni un nevarēs uztaisīt bildes, tāpēc ātri vien devušies prom.

Telefoniski informēti bērnu vecāki, kuri uzaicināti uz lietas izskatīšanu RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!