Foto: Panther Media/Scanpix

Naktī no otrdienas uz trešdienu Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Zemgales pārvaldes darbinieki Āgenskalnā aizturējuši 16 gadus vecu jaunieti, kurš lietojis alkoholu, jo nesen bija izšķīries no draudzenes, portālu "Delfi" informēja RPP pārstāve Lāsma Zemene.

Patrulējot Āgenskalnā, likumsargi pamanīja kādu jaunieti, kurš rokās nesa divus alkoholiskā dzēriena iepakojumus. Jaunieša vizuālais izskats liecināja, ka viņš nav sasniedzis pilngadību, norāda Zemene.

Puisis apturēts un lūgts nosaukt savus personas datus. Jaunietis atbildēja, ka savu personas kodu neatceras, pēkšņi pagriezās un sāka bēgt.

Pēc brīža puisis tika panākts un likumsargi ar viņu uzsākuši sarunu. Pārrunu laikā policistiem izdevās noskaidrot jaunieša datus un veikta personas datu pārbaude, kuras laikā policistu aizdomas apstiprinājās – puisis bija 16 gadus vecs. Jaunietis paskaidroja, ka pirmīt lietojis alkoholiskos dzērienus, jo nesen izšķīries no draudzenes.

Ņemot vērā, ka jaunietis bija reibumā, izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, lai pārliecinātos par viņa veselības stāvokli. Mediķi apskatot jaunieti, konstatēja, ka viņam hospitalizācija nav nepieciešama.

Puisis nogādāts dežūrdaļā, kur sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos alkohola reibumā.

Pēc protokola sastādīšanas policisti jaunieti nogādāja dzīvesvietā, kur viņa māte paskaidroja, ka dēls apgalvojis, ka šonakt palikšot pie vecmammas. Sieviete policistiem apsolīja ar dēlu pārrunāt notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!