Foto: Pašvaldības policija

Sestdien, 4.februārī, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) policisti Imantā aizturēja kādu nepilngadīgo, kurš, būdams alkohola reibumā, bija satrakojies un izlēcis pa dzīvokļa logu, portāls “Delfi” uzzināja pašvaldības policijā.

RPP sestdien saņēma izsaukumu uz ģimenes konfliktu starp māti un dēlu.

Ierodoties notikuma vietā, sieviete pastāstīja, ka viņas nepilngadīgais dēls pirms neilga laika satrakojies, izlēcis pa logu un aizgājis nezināmā virzienā. Viņa skaidroja, ka dēls, iespējams, ir alkohola reibumā un regulāri izraisa konfliktsituācijas, ka arī mēdz viņai draudēt.

Sarunas laikā caur logu tika pamanīts sievietes dēls, kurš iegāja vienā no daudzdzīvokļu nama kāpņu telpām. Policisti, ieejot norādītajā kāpņu telpā, pamanīja, ka iekšdurvīm ir izdauzīti stikli. Kārtības sargi apsekoja kāpņu telpu un piektajā stāvā sastapta divus jauniešus, tostarp aizmukušo sievietes dēlu. Jaunietim uz sejas, kakla un plaukstām bija lieli asins traipi.

Policisti nekavējoties uz notikuma vietu izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus. Abi jaunieši tika aicināti iziet no daudzdzīvokļu nama, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Policiju izsaukušās sievietes dēls, izejot no kāpņu telpas, pēkšņi sāka bēgt, taču paklupa un turpat arī nokrita. Policisti jaunieti piecēla un veda uz policijas operatīvo transportlīdzekli, lai sagaidītu mediķus, informēja policijā.

Jaunietis aizturēšanas laikā centās izrauties no policistu tvēriena un kliedza, ka ir nepilngadīgs un neaizskarams. Tāpat viņš policistiem arī draudēja ar izrēķināšanos un pamatīgām nepatikšanām, taču kārtības sargi puisi cieši satvēra, nobloķējot rokas, un aizveda uz policijas operatīvo transportlīdzekli.

Pēc brīža notikuma vietā ieradās mediķi, kuri jaunieti apskatīja un nolēma nogādāt ārstniecības iestādē. Drošības apsvērumu dēļ policisti mediķus pavadīja līdz slimnīcai.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas un Rīgas Bāriņtiesas darbiniekiem izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!