Foto: VID
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas uz Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju novērsušas vairāk nekā 215 tūkstošu kontrabandas cigarešu ievešanu, kas bija paslēptas akmeņogļu kravās, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Šā gada 14. un 15. februārī Indras muitas kontroles punktā MKP), veicot skenēto attēlu analīzi un muitas kontroli no Baltkrievijas iebraukušiem trīs kravas vilcieniem, muitas amatpersonas atklāja akmeņogļu kravās slēptās cigaretes.

Vienā gadījumā pārkāpums tika konstatēts sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām. Akmeņoglēs ieraktajos iepakojumos atradās kopumā 110 400 "Premjer" un "NZ Gold" cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Arī Zilupes MKP amatpersonas 14. februārī divos vagonos ar akmeņoglēm atklāja kontrabandas cigaretes. Izanalizējot no Krievijas iebraukušā vilciena sastāva skenējumu attēlus, tika veikta kontrole, kuras gaitā muitas amatpersonas konstatēja, ka akmeņogļu kravā ir noslēpti melnā polietilēna plēvē iesaiņoti maisi ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemti 105 000 vienības "Premjer" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem sāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma lemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!