Foto: Valsts policija

Policisti aizturējuši četru jauniešu grupu, kas Rīgā un Jūrmalā pastrādājuši vismaz 24 zādzības, informēja Valsts policija.

Gada pirmajos divos mēnešos Jūrmalā pastrādāta virkne zādzību – izsitot vai uzlaužot ieejas durvju stiklu, pa naktīm apzagti vairāki veikali. Tāpat garnadži zaguši numurzīmes un paviesojušies arī degvielas uzpildes stacijās.

Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargi izmeklēšanā nāca uz pēdām četriem jauniešiem, tostarp vienam nepilngadīgajam, kuri, iespējams, saistīti ar šiem noziegumiem. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka jaunieši darbojušies grupā.

Jūrmalas bandas azotē ir vismaz astoņas zādzības no degvielas uzpildes stacijām, septiņas zādzības no veikaliem, kā arī piecas automašīnu numurzīmju zādzības, liecina policijas iegūtie pierādījumi. Tāpat personu grupu tur aizdomās par vismaz četrām Rīgā apzagtām uzpildes stacijām.

Jaunieši, izmantojot nozagtās automašīnu numurzīmes, braukuši uz degvielas uzpildes stacijām, kur zaguši degvielu. Savukārt no veikaliem zagti tabakas izstrādājumi un alkohols.

Pēdējo pāris nedēļu laikā Jūrmalas iecirkņa policisti ir aizturējuši visus aizdomās turētos jauniešus. Viņu vidū ir trīs 1995. gadā dzimuši puiši un viens 2000. gadā dzimis puisis. Divi no viņiem jau iepriekš ir sodīti par mantiskiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākti vairāki kriminālprocesi. Par zādzību ar iekļūšanu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Par zādzību nelielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Savukārt par reģistrācijas numura zīmes nolaupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Diviem no aizdomās turētajiem ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem – ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!