Foto: Shutterstock

Naktī uz trešdienu Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki Brīvības ielā pamanījuši jaunieti, kurš skrējis pa ceļa braucamo daļu, stādinājis automašīnas un ar rokām sitis pa tām, savukārt, ieraugot kārtības sargus, jaunietis mēģinājis bēgt, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Transportlīdzekļu vadītāji centušies jaunieti apbraukt, lai viņu nesavainotu. Tomēr puisis nav spējis likties mierā un, izplešot rokas, ķēris nākamos transportlīdzekļus.

Policists izkāpis no operatīvā transportlīdzekļa un devies jaunietim pakaļ. Ieraugot likumsargus, jaunietis aizskrējis aiz netālu esošā konditorejas veikala, kur centies pārlēkt pāri žogam. Policists pārkāpēju panācis un aizturējis.

Puisis aizvests operatīvā transportlīdzekļa videonovērošanas zonā, kur viņš savu galvu sācis sist pret automašīnas pārsegu. Jaunietis satverts un pavilkts nost no automašīnas, lai viņš nenodarītu sev kaitējumu. Personas datu pārbaudē atklājies, ka jaunietis ir nepilngadīgs.

Ņemot vērā, ka pārkāpējs bija arī acīmredzamā reibumā, pašvaldības policisti izsaukuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Pret jaunieti sākta lietvedība par sīko huligānismu, taču, ņemot vērā mediķu norādījumus, puisis hospitalizēts. Tikmēr sarunā ar abiem nepilngadīgā jaunieša draugiem noskaidrots, ka visi kopīgi dzēruši degvīnu. Viens viņiem atzinies, ka nopircis alkoholu un nepilngadīgo draugu iesaistījis alkohola lietošanā. Jaunietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par nepilngadīgā novešanu līdz dzērumam.

Savukārt trešais puisis, neskatoties uz vairākkārtējiem policistu aizrādījumiem, iegājis netālu esošajā pagalmā, kur nokārtojis dabiskās vajadzības. Pārkāpējs ticis pie soda par urinēšanu neatļautā vietā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!