Foto: F64
7. aprīlī Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā Beļģijas policists un kāds Beļģijas pilsonis apsūdzēti par Latvijas valsts karoga noraušanu un šī simbola zaimošanu.

Kā portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā, apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 93. panta. Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai 26. marta rītā divi Beļģijas pilsoņi, no kuriem viens noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdi bijis policijas darbinieks, alkohola ietekmē atradušies pie kādas ēkas Kalēju ielā, Rīgā.

Viens no viņiem satvēris karoga turētājā esošo Latvijas valsts karogu, norāvis to un salauzis karoga kātu. Norauto Latvijas valsts karogu apsūdzētais nometis uz ielas braucamās daļas un kopā ar otru apsūdzēto aizgājis prom. Pēc tam abi apsūdzētie atgriezušies pie minētās Kalēja ielas ēkas.

Zaimojot Latvijas valsts simbolu, viens no apsūdzētajiem pacēlis karogu aiz salauztā kāta un, vicinot to, skrējis pa ielu un pozējis otram apsūdzētajam, kurš viņa darbības fotografējis.

Rīkojoties saskaņotām un kopīgām darbībām, lai norautu Latvijas valsts karoga audumu no kāta, vīrieši satvēruši un rāvuši Latvijas valsts karogu katrs uz savu pusi. Vienlaicīgi kāpuši tam virsū ar kājām, piespiežot karoga audumu pie zemes, pēc kā Latvijas valsts karogs vēlreiz nomests zemē.

Krimināllieta saīsinātā procesa kārtībā nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!