Svētdien, 18. jūnijā, Daugavpilī aizturēts "Honda" autovadītājs, kurš neievērojis atļauto ātrumu – 50 kilometri stundā, bet tā vietā traucies ar ātrumu 114 kilometri stundā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Autovadītājs aizturēts ap plkst. 18:15.

Latgales reģiona pārvaldes patruļpolicijas ekipāža apturēja kārtējo ātrumpārkāpēju. Likumsargi veicot ierasto patrulēšanu Daugavpils pilsētas teritorijā pamanīja kādu automašīnu, kas brauca ar divas reizes lielāku ātrumu, nekā atļauts. Policisti minēto transportlīdzekli apturēja un veica dokumentu pārbaudi.

"Honda" vadītājs – 1991. gadā dzimis vīrietis traucās ar ātrumu 114 kilometri stundā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā.

Savukārt pārbaudes laikā tika konstatēts, ka vīrietis vada automašīnu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, ka arī viņa transportlīdzeklim nebija obligātās apdrošināšanas polises, derīgas tehniskās apskates, bet numura zīmes nesakrita ar transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā norādīto, atzīmē VP.

Likumsargi informē, ka par šādu pārkāpumu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir paredzēts naudas sods no trīssimt sešdesmit līdz četrsimt sešdesmit euro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem.

VP mudina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!