Foto: DELFI
Pirmdien, 27. novembrī, pulksten 10.54 pie Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieka, kurš nodrošināja sabiedrisko kārtību vienā no izglītības iestādēm Brīvības gatvē, vērsās skolotāja, kura mācību laikā bija pamanījusi, ka vienam skolniekam līdzi ir elektrošoka ierīce un nazis, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

Pārrunu laikā 15 gadus vecais skolnieks skaidroja, ka nazi viņam iedevis draugs, savukārt elektrošoka ierīci iegādājies pats.

Uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par speciālo līdzekļu aprites noteikumu pārkāpumu.

Likums paredz, ka par šo pārkāpumu uzliek naudas sodu no 35 līdz 350 eiro, konfiscējot speciālo līdzekli vai bez konfiskācijas.

Informācija nodota Valsts policijas darbiniekiem, kuri tobrīd atradās izglītības iestādē cita jautājuma risināšanā.

Kā liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija, elektrošoka ierīci un nazi līdzi paņēmis Rīgas Sanatorijas internātpamatskolas skolēns. Šajā skolā pagājušajā nedēļā 15 gadus vecs pusaudzis piekāva policistu.

Pašvaldības policijā portālam "Delfi" noliedza, ka skolēns, pie kura atrasta elektrošoka ierīce, būtu tas pats, pret kuru sākts kriminālprocess par uzbrukumu policistam.

Jau vēstīts, ka ceturtdien skolā Brīvības gatvē notika kautiņš, kurā kāds piedzēries skolēns piekāva Rīgas pašvaldības policistu. Šajā incidentā bija iesaistīts vēl viens nepilngadīgais.

Ap pulksten 12 Rīgas Sanatorijas internātpamatskolā īsi pirms starpbrīža beigām skolas dežurante vērsās pie policijas darbinieka, kurš uzraudzīja kārtību skolas apkaimē, lai viņš aizslēdz skolas durvis.

Brīdī, kad cienījamā vecuma policists devās pie durvīm, viens no pusaudžiem sāka konfliktu. Policists skolnieku mēģināja pastumt malā, taču agresīvi noskaņotais puisis sāka kārtības sargam sist pa galvu, tad nogāza likumsargu un iespēra viņam.

Cietušais policists pēc kautiņa nogādāts slimnīcā, bet piektdien no tās palaists mājup. Viņš guvis pleca traumu, pastāstīja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis. Tik nopietns incidents kādā no skolām līdz šim RPP pieredzē nav bijis.

Pēc kautiņa aizdomās par uzbrukumu varas pārstāvim aizturēts 15 gadus vecs pusaudzis, kurš aizturēšanas brīdī bija vairāk nekā vienu promili stiprā alkohola reibumā.

Pret pusaudzi sākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Tiesa piektdien attiecās policistu piekāvušajam pusaudzim piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!