Foto: Shutterstock

Jaungada naktī Rīgas pašvaldības policija (RPP) ieradusies dzīvoklī Āgenskalnā, kur kaimiņu naktsmieru traucējošie jaunieši no kārtībsargiem lūkojuši noslēpties skapī.

Policija izsaukumu saņēma neilgi pirms pulksten 4. Kāda Āgenskalna nama iedzīvotāji ziņoja par nevaldāmu jauniešu ballīti. Laikā, kad vairums Jaungada svinētāju jau devās pie miera, jauniešu trokšņošana uzņēma apgriezienus.

Likumsargiem skaļā dzīvokļa durvis atvēra kāda 16 gadus veca meitene. Jauniete apgalvoja, ka mājoklī atrodas tikai četras personas, un drīz visi došoties pie miera. Tomēr sarunas laikā dzīvoklī policisti pamanīja krietni vairāk pusaudžus, kuri izskatījās nepilngadīgi un iereibuši. Daži no viņiem iznāca no dzīvokļa un nosauca savus datus labprātīgi, savukārt citi sāka slēpties.

Policisti sazvanīja dzīvokļa īpašnieku, kurš deva piekrišanu likumsargu ienākšanai mājoklī. Ballītes telpās valdīja spēcīgs cigarešu un alkohola smārds. Divi jaunieši atrasti noslēpušies drēbju skapī, bet vēl viens spēcīgā alkohola reibumā gulēja uz dīvāna.

Kopā dzīvoklī bijušas 11 nepilngadīgas personas vecumā no 15 līdz 17 gadiem, viena 18 gadus veca meitene un vienas pusaudzes manāmi iereibušais tēvs. Vīrietis sākotnēji mēģināja runāt ar likumsargiem, taču, nespējot atbildēt uz policistu jautājumiem, devās gulēt.

Veicot datu pārbaudi, noskaidrots, ka divi nepilngadīgi puiši ir izsludināti meklēšanā. Pusaudži atzinās, ka aizbēguši no ārpusģimenes aprūpes iestādes.

Ņemot vērā pārkāpēju skaitu un viņu agresīvo noskaņojumu, izsaukta vēl viena RPP ekipāža. Uz notikuma vietu izsaukti arī Valsts policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

Pārrunu laikā pārkāpēji rupji lamājās un uzjautrinājās par notiekošo, viens otru atbalstot pārkāpumu izdarīšanā. Divi no viņiem sāka aktīvi konfliktēt ar policijas darbiniekiem, līdz likumsargiem uzbruka. Jaunieši tika aizturēti un saslēgti rokudzelžos.

Mediķi, apskatot iereibušos jauniešus, konstatēja, ka nevienam no viņiem hospitalizācija nav nepieciešama.

Kopā aizturēti un dežūrdaļā nogādāti deviņi jaunieši, kur pēc alkohola koncentrācijas pārbaudēm septiņiem no viņiem noformēti administratīvie pārkāpuma protokoli par atrašanos alkohola reibumā, nesasniedzot pilngadību. Pārbaužu laikā viņiem konstatēts no 0,05 līdz 1,61 stiprs promiļu reibums.

Pēc lietvedības nodrošināšanas iereibušie jaunieši nodoti radiniekiem, savukārt četriem pusaudžiem Jaungada pirmais rīts turpinājās Valsts policijā, jo divi no viņiem bija izsludināti meklēšanā, bet vēl pret diviem uzsāktas lietvedības par uzbrukšanu policistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!