Foto: Valsts policija

Otrdien, 6. martā, izmeklējot 2017. gadā sāktu kriminālprocesu, Valsts policija aizturējusi trīs personu grupu, kas nelegāli glabā dīzeļdegvielu realizācijas nolūkos, portālu "Delfi" informēja policijā.

Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti sadarbībā ar Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām veikuši speciālās izmeklēšanas darbības un sankcionētas kratīšanas trīs personu dzīvesvietās, kā arī nelikumīgo naftas produktu pārkrāmēšanas vietās Rīgas reģionā.

Kopumā policisti atsavinājuši 39 tonnas nelegālas dīzeļdegvielas. Atsavinātas arī 3000 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām.

Likumsargi aizturējuši 1957. gadā, 1972. gadā un 1973. gadā dzimušus vīriešus, kuri iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 220.1 panta 3. daļas – par naftas produktu nelikumīgu apriti, ja tā izdarīta lielā apmērā un ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Visi aizturētie vīrieši atrodas policijas aizturēšanas vietā. Ceturtdien, 8. martā, tiek lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!