Foto: Valsts policija
Pagājušajā nedēļā Rīgā, Pārdaugavā, velosipēdu veikala darbinieki pamanījuši jaunu vīrieti, kurš nesamaksājot no tirdzniecības vietas izstumj preci – aptuveni 2000 eiro vērtu velosipēdu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Veikala darbinieki izsaukuši Valsts policiju un metušies pakaļ garnadzim. Darbiniekiem izdevies zagli aizturēt, līdz piebraukuši Rīgas Zemgales iecirkņa policisti, kuri dārgās mantas kārotāju nogādājuši policijas iecirknī.

Aizturētais ir dzimis 1993. gadā un jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 1. daļas - par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Zagtais velosipēds ir atdots veikalam.

Policija arī atgādina, ka, iestājoties siltam laikam, velosipēdu zādzību problemātika aktualizējas katru gadu. Visbiežāk zagļi tomēr izvēlas apzagt neuzmanīgus velosipēdu īpašniekus. Tāpēc atklājot sezonu, policisti aicina riteņbraucējus savu divriteni glabāt drošā vietā un vienmēr to pieslēgt ar kvalitatīvu drošības slēdzeni.

Pat neilgu laiku nepieskatīts un nepieslēgts velosipēds var kļūt par vieglu guvumu zaglim, norāda likumsargi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!