Foto: Valsts policija

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa darbinieki 18. aprīlī Talsos aizturējuši kādu vīrieti, kurš tirgojis šaujamieroču munīciju.

18. aprīlī likumsargi sociālajā tīklā "Facebook" konstatējuši, ka tiek tirgota šaujamieroču munīcija. Pārbaudot informāciju un veicot operatīvos pasākumus, likumsargi Talsos aizturējuši 1985. gadā dzimušu vīrieti.

Sāktajā kriminālprocesā likumsargi pārbaudījuši aizturētās personas automašīnu un izņēmuši kopumā 62 medību patronām līdzīgus priekšmetus.

Savukārt 19. aprīlī, apskatot vīrieša dzīvesvietu, atrasti un izņemti 37 dažāda veida priekšmeti, kas ir līdzīgi šaujamieroču munīcijas sastāvdaļām, viena skārda bundža ar šaujampulverim līdzīgu vielu un viena skārda bundža ar skrotīm līdzīgiem priekšmetiem.

Pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas apriti bez attiecīgas atļaujas var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Valsts policija arī atgādina, ka Krimināllikuma 235. pantā ir noteikta tiesību norma, kas personu atbrīvo no kriminālatbildības, ja labprātīgi tiek nodots bez attiecīgas atļaujas izgatavots, iegādāts, nēsāts vai glabāts šaujamierocis, tā būtiskas sastāvdaļas, munīcija, lielas enerģijas pneimatiskais ierocis, sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaises, ja personas darbībās nav cita noziedzīga nodarījuma sastāva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!