Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Trešdienas naktī Rīgas pašvaldības policija kādam tūristam piemērojusi 150 eiro naudas sodu par Latvijas valsts karoga zaimošanu, informēja pašvaldības policijā.

2. maijā neilgi pirms pulksten 3 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki patrulēšanas laikā ievērojuši trīs personas, kuras nesušas Latvijas karogu ar visu kātu.

Policisti apstājušies un ar personām uzsākuši sarunu. Pārrunu laikā noskaidrots, ka personas ir no Portugāles, Slovēnijas un Horvātijas. Tūristi uzstājīgi apgalvojuši, ka karogs mētājies uz ietves.

Kārtības sargi sazinājušies ar pilsētas videonovērošanas centra darbiniekiem, kuri, apskatot ierakstus, konstatējuši, ka karoga kātu no masta izcēlis viens no apturētajiem vīriešiem.

Pēc videoierakstu apskatīšanas pārkāpējs atzinies izdarītajā un paskaidrojis, ka nekādā veidā nav gribējis izrādīt necieņu pret Latvijas valsti.

Tūristi aizvesti atpakaļ uz notikuma vietu, kur pārkāpējs ar savu biedru palīdzību karogu ielika atpakaļ tam paredzētajā vietā.

Tūristam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par klajas necieņas izrādīšanu Latvijas valsts karogam un piemērots naudas sods – 150 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!