Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) ir veikusi Valdgales pagasta kūdras un meža ugunsgrēka izcelšanās apstākļu sākotnējo izvērtēšanu, taču, tā kā izmeklētāji nav guvuši atbildes uz visiem jautājumiem, par notikušo sākts kriminālprocess, pirmdien pauda VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

"Izmeklētāji pašlaik ir nonākuši līdz secinājumam, ka bez kriminālprocesuālām darbībām nav iespējams gūt atbildes uz visiem jautājumiem, līdz ar to ir ierosināts kriminālprocess par iespējamu noziedzīgu nodarījumu," norādīja Grišins. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 186. panta par mantas iznīcināšanu un bojāšanu aiz neuzmanības.

VP pašlaik nesaskata ļaunprātīgas dedzināšanas pazīmes Valdgales ugunsgrēka vietā, apliecināja Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks.

"Varētu būt neuzmanīga rīcība ar uguni vai kādi drošības pārkāpumi, kas saistīti ar ugunsdrošības jautājumiem," pieļāva Grišins.

Ziņots, ka valdība lēmusi, ka Valdgales pagasta kūdras un meža ugunsgrēka dzēšanā lūgs starptautisko palīdzību.

Saistībā ar ugunsgrēku Talsu novada Valdgales pagastā pirmdien tika sasaukta Krīzes vadības padomes ārkārtas sēde.

Ārkārtas sēdē klātesošie tika iepazīstināti ar situāciju ugunsgrēkā, tā attīstību un dzēšanas gaitu, izvērtēta nepieciešamība piesaistīt papildu resursus ugunsgrēka dzēšanas darbiem, un tika uzklausīta informācija par svētdien veiktajiem gaisa piesārņojuma mērījumiem apkārtējās pilsētās.

Vēstīts, ka jau sesto dienu ugunsdzēsēji kopā ar citiem iesaistītajiem dzēš paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Talsu novadā, kurā lielā platībā deg kūdra un mežs.

Līdzīgi kā iepriekšējās diennaktis, arī naktī uz svētdienu ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistītie cilvēki uz vietas strādāja, lai nepieļautu liesmu izplatību un dzēstu gruzdošās vietas. Daudzviet notiek gruzdēšana, bet ir vairākas vietas, kur degšana notiek ar atklātu liesmu, bet tas ir perimetra iekšpusē.

Kūdras un meža ugunsgrēks, kas tiek atzīts par vienu no līdz šim plašākajiem, izcēlās otrdienas, 17. jūlija, pēcpusdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!