Foto: LETA

Korupcijas novērošanas un apkarošanas birojs (KNAB) veicis kratīšanu bijušā Daugavpils mēra Riharda Eigima dzīvesvietā un viņa viesnīcā "Garden", svētdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Jau ziņots, ka KNAB darbinieki Daugavpils domē bija ieradušies otrdien un veikuši kratīšanu Eigima kabinetā. Eigimu KNAB ataicinājuši uz domi un ap pusdienlaiku aizturējuši. Savukārt mēra pirmo vietnieku Igoru Prelatovu, kuram noteikts liecinieka statuss, iztaujājuši. Kratīšana notikusi ne tikai Eigima bijušajā darba kabinetā, bet arī dzīvoklī un politiķim piederošā viesnīcā, kas atrodas ārpus pilsētas uz Rēzeknes pusi.

Jau ziņots, ka Eigima advokāts Juris Dzelme norādījis – viņa klients vainu neatzīst. Arī Eigims pēc atbrīvošanas raidījumam paskaidroja, ka kukuli nav nedz pieprasījis, nedz saņēmis.

Jau ziņots, ka KNAB informēja, ka septembrī tas sācis kriminālprocesu par to, ka Daugavpils domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils domes veiktajām iepirkumu procedūrām būvniecības jomā. Patlaban aizturētas divas personas, un birojs šajā lietā otrdien veica procesuālās darbības Daugavpils domē.

KNAB sāktais kriminālprocess saistīts ar četrus miljonus eiro vērtiem divu izglītības iestāžu pārbūves iepirkumiem, kuros par uzvarētāju atzīta SIA "Modus būve".

"Delfi" jau ziņoja, ka 22. novembrī negaidīti no amata tika gāzts Daugavpils mērs Eigims. Deviņi no 15 domes deputātiem bija parakstījušies par pieprasījumu lemt par viņa atbrīvošanu no amata.

Eigims domes vadītāja amatā nokļuva 2017. gada septembrī, kad no šī amata tika atbrīvots Andrejs Elksniņš (S). Eigims bija viens no Elksniņa gāšanas iniciatoriem. Toreiz par Eigima iecelšanu mēra amatā nobalsoja desmit deputāti, bet visi pieci "Saskaņas" pārstāvji balsoja pret.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!