Foto: Reuters/Scanpix
Sestdien, 22. decembrī, Silenes robežkontroles punktā aizturēts Ukrainas pilsonis, kuram bija viltota Slovākijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Robežsardzē paskaidroja, ka pārbaude veikta kādai no Latvijas izceļojošai automašīnai. Tās 1964. gadā dzimušais vadītājs bija Ukrainas pilsonis, kurš pārbaudes laikā uzrādīja viltotu Slovākijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess, kas pēc procesuālo darbību veikšanas nosūtīts Latgales tiesu apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Vīrietim par noziegumu ar prokurora priekšrakstu piemērots vairāk nekā 2000 eiro naudas sods, informēja Valsts robežsardzē.

Krimināllikums paredz, ka par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, bet gadījumos, kad tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai, ja tas radījis būtisku kaitējumu valsts varai, pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pat trim gadiem.

Šogad robežsargi notvēruši 163 personas, kuras uzrādījušas viltotus ceļošanas vai transportlīdzekļa dokumentus. Savukārt pērn visa gada garumā par viltotu dokumentu izmantošanu aizturētas 144 personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!