Foto: LETA
Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki kriminālprocesu par 2018. gada septembrī pastrādātu slepkavību nodevuši kriminālvajāšanas sākšanai, lūdzot apsūdzēt vienu vīrieti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Valsts policija pērn oktobrī sāka kriminālprocesu par slepkavību Jelgavā. Togad septembra sākumā kāds jelgavnieks bija izgājis no savas dzīvesvietas un nebija vairs pārnācis mājās. Dažas dienas vēlāk likumsargi saņēma pieteikumu par vīrieša pazušanu.

Kriminālprocesā policijai radās aizdomas, ka vīrietis noslepkavots. Drīz vien Jelgavas novada Platones pagasta mežā atrada viņa mirstīgās atliekas. Saistībā ar šo noziegumu policija aizturēja divas jau iepriekš tiesātas personas, kurām tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Izmeklēšanā policija nostiprinājusi pierādījumus pret 1986. gadā dzimušu vīrieti, kuram tiesa piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.

Policija norāda, ka izmeklēšanā likumsargiem izdevies pierādīt, ka noziedzīgam nodarījumam ir sadzīvisks raksturs, tas pastrādāts iedzeršanas laikā aizdomās turētā dzīvesvietā. Lietojot alkoholu, izcēlies konflikts, kura laikā nodarīti miesas bojājumi 1973. gadā dzimušajam vīrietim.

Lai slēptu noziegumu, upuris tika pārvietots uz netālu esošo mežu.

Krimināllikuma 116. pants nosaka, ka par slepkavību soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!