Foto: F64

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu, par ko aizturēts kāds iepriekš policijas redzeslokā nokļuvis liepājnieks. No viņa atsavinātas aptuveni 380 dažādas tabletes, portālu "Delfi" informēja policijā.

2018. gada septembra beigās Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas uz aizdomu pamata par psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu Liepājā aizturēja 1982. gadā dzimušu vīrieti. Vīrietis ir liepājnieks, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā.

No nelikumīgās aprites izņemtas 43 "Subutex" tabletes, 330 tramadola tabletes, kuras satur vairākus gramus psihotropu vielu un četras morfīnu saturošas tabletes. Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess par psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu, ja tas izdarīts ar psihotropajām vielām lielā apmērā.

1982. gadā dzimušajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija nodevusi kriminālprocesu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!