Foto: Valsts policija

Neskatoties uz to, ka pagājuši aptuveni 19 gadi, Valsts policijai izdevies noskaidrot un aizturēt uzņēmēja Aigara Zikmaņa iespējamo slepkavu.

Iepriekš jau ziņots, ka 2017. gada 20. aprīlī Aizputes novadā kādā saimniecībā būvdarbu laikā atrasts zemē ierakts transportlīdzeklis, kurā atradušās vīrieša mirstīgās atliekas. Raidījums "Degpunktā" toreiz vēstīja, ka tās ir biznesmeņa Aigara Zikmaņa, kurš 2000. gadā pazuda bez vēsts, mirstīgās atliekas.

Valsts policijā par šo faktu tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Izmeklēšanā policija guvusi apstiprinājumu, ka tās ir 2000. gadā bez vēsts pazudušā Aizputes iedzīvotāja mirstīgās atliekas. Toreiz Valsts policijā tika ierosināta izmeklēšana par 1968. gadā dzimušā vīrieša bez vēsts pazušanu un līdz tam brīdim nebija konkrētu pavedienu, kur vīrietis varētu atrasties.

Neskatoties uz to, ka no noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas dienas pagājuši vairāk nekā 17 gadi, Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) Slepkavību atklāšanas un personu meklēšanas nodaļas darbiniekiem sadarbībā ar citām Valsts policijas struktūrvienībām un tiesībsargājošām iestādēm, tostarp ārvalstu kolēģiem, izdevies faktiski atklāt šo noziegumu, uzsver likumsargi. Izmeklēšanā Valsts policijai izdevies noskaidrot izdarītās slepkavības apstākļus un iespējamo motīvu, kā arī noskaidrot personu, kura saistīta ar slepkavību.

Izmeklējot lietas apstākļus, policijas rīcībā iegūtā informācija liecina, ka tas varētu būt kāds 1964. gadā dzimis vīrietis. Policijas iegūtais pierādījumu kopums bijis pietiekošs, lai noziegumā šo vīrieti atzītu par aizdomās turēto. Pie aizdomās turētā veiktās kratīšanas laikā izņemta arī munīcija.

Izmeklēšanas laikā iepriekš ierosinātais kriminālprocess pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 117. panta 9. daļas par slepkavību, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā un pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas par šaujamieroču munīcijas nelikumīgu glabāšanu. Lai izmeklēšanu varētu pabeigt un nodot prokuratūrai vajāšanas uzsākšanai, darbs vēl turpinās, pauž policija, taču uzskata, ka faktiski lieta ir atklāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!