Foto: PantherMedia/Scanpix
Kurzemes rajona tiesa Saldū piespriedusi nosacītu cietumsodu kādam vīrietim, kurš dzēruma un atriebes mākts mēģināja nodedzināt citas personas māju, lasāms anonimizētajā tiesas spriedumā.

Apsūdzētais 2018. gada 16. decembra naktī bija piedzēries, atriebīgs un dusmīgs. Viņš savās mājās pagatavoja tā dēvēto Molotova kokteili un devās uz citai personai piederošo īpašumu.

Tur viņš iegāja līdzās dzīvojamai mājai esošajā nojumē, pakāpās uz galda un novietoja degmaisījumu ēkas pažobelē. Viņš to aizdedzināja un devās prom.

Tiesā par cietušo atzītajai personai vīrietis nodarīja 246 eiro lielus materiālos zaudējumus, rakstīs spriedumā. Ugunsgrēkā cieta jumta spāres, antikondensāta plēve, plastikāta logs un elektroinstalācija.

Atriebīgo piromānu apsūdzēja pēc Krimināllikuma panta par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas.

Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 10 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Krimināllietā apsūdzētais panāca vienošanos ar prokurori par gadu ilgi cietumsodu. Kurzemes rajona tiesa Saldū šā gada 26. februārī cietumsodu vīrietim piesprieda nosacīti, kā arī atcēla piemēroto drošības līdzekli par uzturēšanos noteiktā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!