Foto: Shutterstock
Otrdien, 14. maijā, Ludzas rajona prokuratūras prokurore nodevusi tiesai krimināllietu, kurā kāds Krievijas pilsonis apsūdzēts par 87,25 kilogramu hašiša neatļautu iegādāšanos un pārvadāšanu realizācijas nolūkā, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Persona apsūdzēta arī par mēģinājumu pārvietot hašišu pāri Latvijas robežai.

Noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā apsūdzētais patlaban atrodas apcietinājumā.

Prokuratūrā informē, ka martā viņš, atrodoties narkotisko vielu ietekmē, iegādājās un pārvadāja hašišu lielā apmērā.

Narkotiskās vielas viņš vēlējies realizēt Krievijā, tāpēc mēģinājis pārvest pāri robežai un hašišu noslēpa automašīnas “Škoda” speciāli izveidotos slēpņos.

Viņš aizturēts muitas pārbaudes laikā Grebņevas muitas kontroles punktā.

Persona apsūdzēta sevišķi smagu noziegumu izdarīšanā, kas paredzēti Krimināllikuma 253.1 panta 3. daļā, Krimināllikuma 15. panta 4. daļā un Krimināllikuma 190.1 panta 2. daļā.

Par preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošanu pāri Latvijas robežai, ja tas izdarīts lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu apriti realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Lieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!