Valsts policijas darbinieks, kurš pakaļdzīšanās laikā no Rīgas līdz Ogrei mēģināja bēgošo šoferi apturēt ar motocikla palīdzību, pārcietis divas smagas operācijas, no kurām vienā radušās komplikācijas, ceturtdien preses brīfingā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Runājot par notikušā apstākļiem, Sozinovs sacīja, ka trešdien pirms pulksten 19 Valsts policija no iedzīvotājiem saņēmusi informāciju, ka pa Krastu ielu virzienā no Turgeņeva ielas virzās "Audi A6" markas automašīna, kuras šoferis izturas un brauc neadekvāti.

Policija norīkojusi patruļpoliciju – divas ekipāžas –, kas mēģinājušas autovadītāju apturēt un noskaidrot situāciju. "Audi" vadītājs prasībām nav pakļāvies un uzreiz sācis bēgt. Policisti centušies viņu apturēt, nobloķēt, taču tas nav izdevies. Maskavas ielā 444 policisti mēģinājuši bloķēt viņa kustību, taču šoferis ar "Audi" taranējis policijas automašīnu un turpinājis bēgšanu.

Bēgošās automašīnas vajāšanā iesaistījusies arī Rīgas pašvaldības policija, bet Rīgas teritorijā aizturēt "Audi" automašīnu un tās šoferi nav izdevies. Kamēr automašīna turpinājusi bēgšanu, tā ietriekusies arī citās automašīnās. Tādējādi vienā gadījumā cietusi arī sieviete ar bērnu, taču ne smagi.

Rīgā cietuši arī divi pašvaldības policisti, taču, par laimi, viņi ļoti smagas traumas nav guvuši, sacīja Sozinovs.

Pēc izbraukšanas no Rīgas "Audi" automašīna strauji uzņēmusi ātrumu, triecoties pa šoseju ar ātrumu, kas pārsniedz 200 kilometrus stundā. Vajāšanā iesaistījušies arī policijas Salaspils iecirkņa darbinieki, un Ogres ceļu policisti veidojuši pirmo bloķēšanas vietu pie iebraukšanas Ogrē. "Šoferis turpinājis mukšanu. "Ātrums bija milzīgs. Paldies Dievam, ka neviens vairāk necieta," sacīja Sozinovs.

Pie Ogres policisti sākuši šaut. Un pašā pēdējā stadijā avarējis arī policijas motociklists. Sozinovs informēja, ka viņam lauzta kāja un, iespējams, arī lauzts atslēgas kauls. Ārsti viņam veikuši divas operācijas, un komplikācijas radušās kājai.

"Sabiedrībai ir jāsaprot, ka policists pašaizliedzīgi pildīja savus pienākumus. Šis bija ārkārtas gadījums priekš mums, priekš Latvijas. Meklēšanā esošas personas nerēķinās ne ar vienu. Es ceru, ka ar cietušo policistu viss būs kārtībā," teica Sozinovs.

Tāpat cietis arī viens Salaspils iecirkņa policists, kurš sagriezis roku. Trauma nav smaga, un viņam sniegta medicīniskā palīdzība.

Jau ziņots, ka trešdien ap pulksten 19 no Maskavas ielas Rīgā līdz pat Ogrei policisti dzinās pakaļ "Audi" markas automašīnai. Pakaļdzīšanās laikā cieta vismaz viens Valsts policijas darbinieks un divi pašvaldības policijas darbinieki.

1980. gadā dzimis "Audi" markas automašīnas vadītājs nepakļāvās ceļu policijas prasībai apturēt transportlīdzekli un turpināja kustību tādā manierē, kas bija bīstama un apdraudēja citus satiksmes dalībniekus. Pielietojot šaujamieroci, policistiem izdevies šoferi aizturēt Ogrē. Arī "Audi" vadītājs bija guvis traumas un nogādāts slimnīcā.

Pakaļdzīšanās laikā apskādētas arī vairākas automašīnas.

Aizturētais autovadītājs ir kāds 1980. gadā dzimis vīrietis, kurš atradās policijas meklēšanā par mantiska rakstura noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!