Foto: Valsts policija

Aizdomās par ļaunprātīgu dedzināšanu, aizdedzinot vairākas automašīnas Latgalē, Valsts policija aizturējusi sešas personas. Trīs vīrieši aizturēti Daugavpilī saistībā ar jūlija sākumā turpat pilsētā nodedzinātiem vairākiem auto, savukārt, izmeklējot automašīnu ļaunprātīgu dedzināšanu Kārsavā un Briģu pagastā, aizturētas vēl trīs personas.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka laikā no 10. jūlija līdz 12. jūlijam Valsts policijas Daugavpils iecirknī saņemta informācija, ka Daugavpilī tumšajā diennakts laikā nezināmas personas aizdedzinājušas vairāku iedzīvotāju transportlīdzekļus.

Saistībā ar notikušo ierosināti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas par citu personu mantu tīšu bojāšanu un iznīcināšanu bīstamā veidā. Izmeklēšanā nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, ka arī sākti operatīvie ļaundaru meklēšanas pasākumi.

Īstenojot apjomīgas operatīvas un izmeklēšanas darbības, šonedēļ aizdomās par ļaunprātīgu transportlīdzekļu dedzināšanu Daugavpilī aizturēts kāds 1991. gadā dzimis vīrietis, ka arī divi iespējamie šo dedzināšanu pasūtītāji – 1989. gadā un 1991. gadā dzimušie vīrieši. Visas trīs personas iepriekš jau bija nonākušas likumsargu redzeslokā.

Pašlaik Daugavpils iecirknis turpina izmeklēšanu un skaidro visus notikumu apstākļus. Policijā norāda, ka patlaban plašāku informāciju par šiem gadījumiem izmeklēšanas interesēs nevar sniegt.

Savukārt vēl viens dedzināšanas gadījums bija reģistrēts Ludzas novada Briģu pagastā. Pēc likumsargu rīcībā esošas informācijas, divi vietējie iedzīvotāji bija izdarījuši zādzību no "Audi" markas automašīnas un vēlāk, mēģinot iznīcināt noziedzīga nodarījuma pēdas, transportlīdzekli aizdedzinājuši. Aizdomās par saistību ar šiem noziedzīgiem nodarījumiem Ludzas iecirkņa policisti šonedēļ aizturējuši 1988. gadā un 1997. gadā dzimušos vīriešus, kuri arī iepriekš bija nonākusi likumsargu redzeslokā.

20. jūlijā Ludzas iecirknis bija saņēmis informāciju, ka Kārsavā kādas mājas pagalmā nodedzināta "Volkswagen" markas automašīna. Šoreiz saistībā ar notikušo aizturēts 1985. gadā dzimis vīrietis. Arī šī persona iepriekš nonākusi policijas redzeslokā.

Likumsargi turpina visu iepriekšminēto kriminālprocesu izmeklēšanu.

Krimināllikuma 185. panta 2. daļa par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā paredz sodu – brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!