Foto: Valsts policija

Trešdien vairākos ceļu satiksmes negadījumos Rīgas reģionā cietuši pieci bērni, tostarp arī pirmsskolas vecuma. Negadījumu iemeslus policija šobrīd skaidro, bet vienlaikus Valsts policija atgādina, ka ir ļoti būtiski vecākiem pārrunāt un paradīt atvasēm, kā droši pārvietoties satiksmē.

Divos ceļu satiksmes negadījumos gadījumos noticis uzbraukums gājējam, vienā no tiem – sešgadīgam zēnam. Tāpat trīs negadījumos cietuši nepilngadīgi velosipēdisti.

Sākotnējā informācija liecina, ka vienā negadījumā kāds pasažieru autobusa vadītājs, veicot kreiso pagriezienu, uz gājēju pārejas uzbrauca nepilngadīgam velosipēdistam. Savukārt citā, kāda astoņgadīga meitene, pagalmā veicot pagriezienu ar velosipēdu, no tā krita, jo nobijās no automašīnas, kura tobrīd arī tur brauca.

Ņemot vērā, ka līdz ar jaunā skolas gada sākumu ceļu satiksmē daudz intensīvāk pārvietosies bērni, arī autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, atgādina Valsts policijā. Tāpat pieaugušajiem svarīgi atcerēties par drošu bērnu pārvadāšanu, viņus piesprādzējot vai izmantojot bērnu sēdeklīšus.

Līdz ar jaunā mācību gada sākšanos, skolēni, kuri pavadījuši brīvdienas laukos, atgriežas pilsētās, un bieži viņiem ir piemirsusies pilsētas satiksme un ceļu satiksmes noteikumi, savukārt autovadītāji, iespējams, atraduši no tik intensīvas satiksmes. Rūpēs par skolēnu drošību arī policija iespēju robežās pastiprināti uzraudzīs satiksmi pie izglītības iestādēm.

Lai ikdienas gaitas un ceļš uz skolu būtu daudz drošāks, Valsts policija aicina vecākus jau savlaicīgi saviem bērniem atgādināt ceļu satiksmes noteikumus. Ja bērns uz skolu dosies patstāvīgi, policija aicina vecākus izstaigāt ceļu uz skolu kopā ar bērnu. Tāpat vecāki tiek aicināti ar bērniem pārrunāt kā rūpēties par savu drošību ceļu satiksmē, piemēram, aizsargķiveres lietošanu, braucot ar velosipēdiem un skrejriteņiem.

Valsts policija novērojusi, ka daudziem pieaugušajiem drošības jostu lietošana nešķiet svarīga, demonstrējot to ar savu attieksmi, nepiesprādzējot savus bērnus. Taču policijas pieredze liecina, ka joprojām notiek negadījumi, kuros cieš bērni tāpēc, ka viņi nav bijuši piesprādzēti vai nav atradušies bērnu sēdeklītī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!