Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 12. decembrī nosūtījis prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai krimināllietas materiālus, lūdzot Daugavpils domes deputātu Rihardu Eigimu ("Mūsu partija") apsūdzēt par ne mazāk kā 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu no uzņēmēja Jāņa Sprūgas par viņa pārstāvētā uzņēmuma atbalstīšanu. Savukārt uzņēmēju lūgts apsūdzēt par kukuļa apsolīšanu.

Neminot personu vārdus, KNAB informē, ka 12. decembrī nosūtījis divu krimināllietu materiālus Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Vienā krimināllietā birojs rosina sākt kriminālvajāšanu pret divām personām, bet otrā krimināllietā - pret vienu personu.

Pirmajā kriminālprocesā KNAB prokuratūra lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Daugavpils pilsētas domes amatpersonu pēc Krimināllikuma 320. panta 4. daļas par kukuļa pieprasīšana. Savukārt fizisku personu, proti, uzņēmēju lūgts apsūdzēt par kukuļa apsolīšanu pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas.

KNAB informē, ka Daugavpils pilsētas domes izsludinātajā iepirkumā noslēgts līgums ar uzņēmēja pārstāvēto uzņēmumu. 2018. gadā domes amatpersona pieprasījusi ne mazāk kā 10 000 eiro kukuli par uzņēmēja pārstāvētā uzņēmuma atbalstīšanu.

Portālam "Delfi" zināms, ka Daugavpils domes amatpersona, pret kuru lūgts sākt kriminālvajāšanu, ir pilsētas domes deputāts Eigims. Jau ziņots, ka pērn decembrī KNAB lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu aizturēja bijušo Daugavpils mēru Eigimu. Eigims toreiz savu vainu noziegumos neatzina, bet pastāstīja, ka otra aizturētā persona bijis uzņēmuma "Modus būve" īpašnieks Jānis Sprūga.

KNAB toreiz informēja, ka 2018. gada septembrī sācis kriminālprocesu par to, ka Daugavpils domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils domes veiktajām iepirkumu procedūrām būvniecības jomā. KNAB sāktais kriminālprocess saistīts ar četrus miljonus eiro vērtiem divu izglītības iestāžu pārbūves iepirkumiem, kuros par uzvarētāju atzīta SIA "Modus būve".

Savukārt otrajā kriminālprocesā KNAB lūdz prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret Eigimu par nelikumīgu šaujamieroča munīcijas glabāšanu pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas. KNAB norāda, ka kratīšanas laikā domnieka dzīvesvietā atrasta nelikumīgi glabāta šaujamieroča munīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!