Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policija aizvadītajā nedēļā par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā rezultātā cietušais miris, Varakļānu novadā aizturējusi divas personas, kurām tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka 12. decembra naktī, pulksten 2.10, policijā saņemta informācija par personu bezpalīdzības stāvoklī Varakļānu novadā. Notikuma vietā policija atradusi cilvēka mirstīgās atliekas ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Sākotnējā informācija liecina, ka alkohola koplietošanas laikā starp vairākiem vīriešiem izcēlies sadzīves rakstura konflikts, kurā divi vīrieši, pielietojot fizisku spēku, nodarījuši smagus miesas bojājumus 1970. gadā dzimušam vīrietim. Cietušais no gūtajiem miesas bojājumiem mira.

Skaidrojot notikuma apstākļus, aizdomās par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kuru rezultātā iestājusies cietušā nāve, policija sākotnēji aizturējusi četras personas. 14. decembrī divām aizdomās turamām personām – 1972. gadā un 1979. gadā dzimušiem vīriešiem – piemērots apcietinājums. Savukārt divas personas atbrīvotas.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta 3. daļas. Par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Policija turpina lietas izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!