Foto: stock.xchng
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa novembra nogalē par 17,79 eiro vērtas degvīna “Russian Standart” pudeles zādzību kādam vīrietim piespriedusi 100 stundas piespiedu darba, izriet no anonimizētā tiesas sprieduma.

Spriedumā teikts, ka apsūdzētais, būdams narkotisko un psihotropo vielu ietekmē, no veikala tirdzniecības stenda paņēma 0,7 litru tilpuma degvīna pudeli, paslēpa zem apģērba, nesamaksāja un no veikala aizgāja. Šādi viņš pastrādāja neliela apmēra zādzību, par ko sods paredzēts Krimināllikuma 180. panta 1. daļā. Likums par šādu nodarījumu kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Šā gada 22. oktobrī starp prokurori un apsūdzēto noslēgts vienošanās protokols, saskaņā ar kuru apsūdzētais savu vainu pilnībā atzina. Līdz ar šo vienošanos par sodu viņam piespriests piespiedu darbs uz 100 stundām.

Tiesa gan nolemts šo sodu daļēji saskaitīt ar citu iepriekš par neliela apmēra zādzību jau piespriesto sodu – 80 stundām piespiedu darba –, un kā galīgo sodu noteikt piespiedu darbu uz 140 stundām.

Saskaņā ar likumu par apsūdzētā atbildību pastiprinošu apstākli tika uzskatīts tas, ka nodarījums veido noziedzīgu nodarījumu recidīvu un tas, ka tas pastradāts narkotisko un psihotropo vielu ietekmē.

Par apsūdzētā personību noskaidrots, ka ka viņš ir nepilsonis, šķīries, viņa apgādībā ir bērns. Viņam ir vidējā speciālā izglītība, bet nav noteiktas darbavietas. Apsūdzētais ir iepriekš sodīts.

Spriedumā teikts, ka tiesai nebija šaubu par apsūdzētā vainu, tāpēc tā nolēma apstiprināt noslēgto vienošanos. Tiesa nosprieda atzīt apsūdzēto par vainīgu un kā galīgo sodu noteica piespiedu darbu uz 140 stundām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!