Foto: Shutterstock
Zemgales rajona tiesa piespriedusi īslaicīgu brīvības atņemšanu uz vienu mēnesi un 15 dienām kādam vīrietim par kopumā 252 eiro vērtu saldumu zādzību SIA "Circle K Latvia" piederošajā veikalā degvielas uzpildes stacijā Ogrē 2019. gada vasarā, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Kā teikts spriedumā, 31. jūlijā apsūdzētais iegāja iepriekšminētajā veikalā, kur slepeni – būdams pārliecināts, ka viņu neviens neievēro, paņēma no plauktiem dažādas preces, paslēpa mugursomā, nesamaksāja un no veikala aizgāja. Šādi viņš rīkojās arī 16. augustā.

Abās reizēs kopā nolaupītas 252 eiro vērtas preces – vīrietis nozadzis četrus iepakojumus "Raffaello" konfekšu, 11 iepakojumus konfekšu un šokolādes izlases "Merci", septiņus dražeju "M&M" iepakojumus, divus konfekšu "Toffifee" iepakojumus, 13 lazdu riekstu "Fazer" šokolādes tāfelītes, 10 šokolādes tāfelītes "Geisha", piecus iepakojumus ar trim "Ferrero Rocher" konfektēm katrā un četrus iepakojumus, no kuriem katrā bija 200 grami šo konfekšu.

Tāpat nozagtas astoņas šokolādes "Milka" tāfelītes, 14 lazdu riekstu šokolādes "Milka" tāfelītes, astoņas šokolādes tāfelītes "Milka oreo". Vīrietis nozaga arī divus iepakojumus stikliem paredzēto salvešu.

Līdz ar to apsūdzētais pastrādājos neliela apmēra zādzību, par ko likums kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Tiesa nosprieda atzīt viņu par vainīgu un piesprieda īslaicīgu brīvības atņemšanu. Šim sodam tika pievienots arī neizciestais sods, kas piemērots ar Zemgales rajona tiesas šā gada jūlijā pasludināto spriedumu – 70 stundas piespiedu darba.

Par labu cietušajai SIA "Circle K Latvia" piedzīta arī 252 eiro kaitējuma kompensācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!