Foto: LETA
Zemgales rajona tiesa 9. decembrī kādam vīrietim piespriedusi nosacītu sodu par šaujamieroča – divstobru medību bises, kā arī munīcijas neatļautu iegādāšanos un glabāšanu, liecina anonimizētais tiesas spriedums.

Kā teikts spriedumā, apsūdzētais pirmstiesas izmeklēšanā precīzāk nenoskaidrotā laikā iegādājās, nogādāja savā dzīvesvietā Kokneses novadā, kur garāžu griestos novietoja un glabāja rūpnieciski ražotu 16. kalibra divstobru medību bisi, kas ir gludstobru garstobru viena šāviena šaujamierocis un ir derīga šaušanai.

Garāžas sienas skapī apsūdzētais ievietoja un glabāja divas rūpnieciski ražotas 16.kalibra medību bises patronas, kas ir gludstobra šaujamieroču munīcija.

Spriedumā teikts, ka šādi persona izdarīja Krimināllikuma 233. panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu.

Šis likuma pants par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai arī naudas sodu.

Tiesa nosprieda atzīt apsūdzēto par vainīgu un apstiprināja apsūdzētā un prokurora noslēgto vienošanos par vainas atzīšanu un sodu.

Apsūdzētais tika sodīts ar brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem, taču brīvības atņemšanas sods noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!