Foto: LETA
Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par izvarošanu personu grupā un cietušās slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Kā norādīts apsūdzībā, 2019. gada 17. jūnijā abi apsūdzētie kopā ar cietušo, kurai vēl nebija 16 gadi, lietoja alkoholu mājas pagalmā Rīgā, Bolderājas apkārtnē. Pusnaktī apsūdzētie izvaroja bezpalīdzības stāvoklī esošo cietušo.

Pēc tam viņi meiteni žņauguši, ietinuši guļammaisā un aiznesuši līdz Buļļupes kanālam. Abi meiteni, kura bija vēl dzīva, iemeta ūdenī, un viņa noslīka.

Personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 159. panta 3. daļas un Krimināllikuma 117. panta 8. punkta, 10. punkta un 12. punkta.

Jau ziņots, ka 2019. gada 18. jūnija rītā Valsts policija saņēma izsaukumu no kāda makšķernieka, kurš ziņoja, ka Rīgas mikrorajonā Bolderājā, Buļļupes kanālā, pamanījis mirušu cilvēku. Likumsargi notikuma vietā faktu apstiprinājuši – tika atrasts 2004. gadā dzimušas meitenes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Neilgi pēc mirušās jaunietes atrašanas Buļļupes kanālā aizdomās par slepkavību policija aizturēja divus bojāgājušajai pazīstamus vīriešus. Izmeklēšanā iegūta informācija liecina, ka mirusī meitene tikusi izvarota un vēlāk nogalināta.

Aizdomās turētie ir 1991. gadā un 1999. gadā dzimuši vīrieši. Neviens no viņiem iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. Abiem vīriešiem tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Par 16 gadu vecumu nesasniegušas personas izvarošanu likums paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem, bet par slepkavību, ja tā izdarīta nolūkā slēpt citu noziedzīgu nodarījumu, ja to izdarījusi personu grupa un ja noslepkavots nepilngadīgais, soda ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!