Foto: LETA

Valsts policija sākusi resorisko pārbadi par gadījumu, kad Salaspils 1. vidusskolu apmeklējis kāds bērns, kuram apstiprināta jaunā koronavīrusa izraisītā saslimšana "Covid-19".

Salaspils novada pašvaldība sociālajā tīklā "Facebook" otrdien, 17. martā, informēja, ka Salaspils 1. vidusskolas skolēns, kuram otrdien konstatēta pozitīva "Covid-19" saslimšana, Latvijā atgriezies 9. martā un līdz 12. martam apmeklēja skolu. To portālam "Delfi" apstiprināja arī skolas direktore Vera Kalniņa. "Skola ir izdarījusi visu pēc norādījumiem, arī veicām personu informēšanu," pauda Kalniņa.

Simptomi viņam parādījušies 13. martā, kad skola jau bija slēgta un mācības saistībā ar valstī 12. martā izsludināto ārkārtējo situāciju notika attālināti.

Valsts policijā par šo gadījumu sākta resoriskā pārbaude, portālam "Delfi" pastāstīja policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Grāvīte.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) trešdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijai skaidroja – acīmredzot sauklis, ka personām, kas atgriežas no ārzemēm, jāievēro pašizolācija, bijis par klusu. Tāpat viņa norādīja, ka tā ir gan vecāku, gan visu iesaistīto personu atbildība, taču no plašākiem komentāriem atturējās.

Jau ziņots, ka Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi arī par gadījumu Piņķos, kur ar "Covid-19" saslimušais bērns dažas dienas pirms saslimšanas konstatēšanas ir apmeklējis bērnudārzu "Saimīte".

Bērns, kuram otrdien apstiprināta "Covid-19" saslimšana, saslimis jau pēc bērnudārza atstāšanas.

Saslimšanas dienā bērns nebija bērnudārzā, bet iepriekšējās dienās bija to apmeklējis, preses konferencē pauda Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

SPKC sniedzis rekomendācijas "Saimītes" vadībai.

Galvenā informācija vecākiem – novērot bērnu veselības stāvokli. Ja parādās simptomi, jāzvana uz 113, iesaka SPKC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!