Foto: Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde sākusi vairākus kriminālprocesus par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, liecina Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes sniegtā informācija.

Piemēram, Bauskas iecirkņa apkalpojamā teritorijā, Bauskas novada Codes pagastā, vīrietis vadījis transportlīdzekli, būdams 2,44 promiļu alkohola reibumā, kā arī bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Savukārt Rundāles novada Svitenes pagastā vīrietis vadīja traktoru "MTZ82" bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām tiesas lieguma laikā, liecina sākotnējā informācija.

Par abiem gadījumiem policijā sākti kriminālprocesi.

Arī Tukuma novada Tumes pagastā vīrietis vadījis automašīnu "Volkswagen Sharan", būdams 1,18 promiļu alkohola reibumā, kā arī pārbaudes laikā policija konstatējusi, ka autovadītājam nav likumā noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Arī par šo gadījumu likumsargi sākuši kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!